Het bedrijf

Constructief denken en bouwen met passie voor metaal

Bij M.C. Kersten BV staan kwaliteit en klantgerichtheid voorop. Wij zijn gespecialiseerd in het bedenken en ontwikkelen van complexe metaalconstructies, trappen, liftschachten, hekwerken, kozijnen, deuren en zelfs kunstwerken (klik hier om een van onze projecten te bekijken). Wij leveren maatwerk, waarin onze passie voor metaal, vakkundigheid en diversiteit keer op keer naar voren komt. Kortom, Kersten is uw allround partner binnen de metaal.
M.C. Kersten BV is een familiebedrijf dat in 2019 al weer 60 jaar bestaat. Vader M.C. Kersten gaf in de negentiger jaren het roer over aan zoons Robert en Jeroen. Inmiddels is ook een derde generatie volop actief binnen het bedrijf.

Locatie

Sinds 2008 is M.C. Kersten BV gevestigd op de Processorstraat 28 in Amsterdam Noord. De keuze voor deze locatie is gemaakt wegens onder andere de bereikbaarheid en de mogelijkheid in de toekomst verder uit te kunnen breiden. De geschiedenis van het bedrijf leert namelijk dat er gemiddeld iedere tien jaar een verhuizing nodig is wegens ruimtegebrek. Ooit startten we aan het Hortusplantsoen, vervolgens zijn we via de Nieuwe Uilenburgerstraat, het Zeeburgerpad en de Cruquiusweg terecht gekomen op de Processorstraat.

MVO

Ook bij M.C. Kersten BV staat het “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” op de agenda. Tijdens de bouw van het pand aan de Processorstraat is, waar mogelijk, rekening gehouden met energiezuinigheid. Sinds 2014 gaat dit echter nog een stap verder door het dak van ons bedrijfspand te benutten voor zonnecollectoren. Hierdoor haalt M.C. Kersten BV tegenwoordig ruim 80% van zijn energiebehoefte uit zonne-energie, geproduceerd door onze eigen collectoren. Een unicum in Amsterdam.

M.C. Kersten BV is lid van de Metaalunie en van de vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche. Verder is M.C. Kersten BV een door Kenteq erkend leerbedrijf.